onsdag 8 juni 2011

Dagens fail: Huawei visar omtanke

Läst på SVD och DN.se:

"Det råder stora missförhållanden på det kinesiska företaget Huawei, ett av världens största telekombolag, som vuxit sig stort i Sverige. Bolagets anställda har drabbats av hot, trakasserier och bestraffning. ”Man följer inte svensk arbetsrätt”, säger Kari Andersson på Unionen.

- Public humiliation - offentlig förnedring - ingick i verksamheten. Två säljare blev utskällda inför hela personalen för att de gick tidigt en dag för att hämta på dagis, säger en av det 20-tal personer på Huawei som Sveriges Radio Ekot har pratat med.

- Personalen är bolagets största tillgång. Varför skulle jag hota dem? säger James Chen till Ekot."


Hatten av.

Istället för att bemöta sakfrågan så går detta PR-geni istället till pudelns kärna. Skulle han, en god företagschef någonsin vilja hota sina anställda? Genom en reverse-character-assassination lyckas James Chen övertyga alla att detta måste vara lösa rykten. För det finns väl ingen rationell grund för ett kinesiskt företag som levt på billig och framförallt högst utbytbar arbetskraft skulle behandla sina anställda som skit. Nä du. Det tror jag inte.

Likt en hustrumisshandlaren som säger "Varför skulle jag slå min fru. Vi är ju gifta!" så faller Chen på eget grepp. Troligtvis något slags polisgrepp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar