måndag 19 september 2011

Flygplanet som tidsmaskin


Sydsvenskan väljer idag att ge en megafon åt den i media underrepresenterade gruppen "chauvinistiska-män-över-sextio":

"– Svenska kvinnor är egoistiska, karriärjagande och alldeles för självständiga. De är sällan glada utan trötta och stressade. Det vore trevligare att komma hem till en dam som ler och är glad, säger Leif Eriksson."

Tack, Leif Eriksson, nog fan är det trevligare att komma hem till en "dam som ler och är glad". En sanningssägare av rang. Mannen från Verkligheten fortsätter:

"– En thailändsk kvinna resonerar lite som de svenska kvinnorna gjorde på 1960-talet. Då var många hemmafruar och nöjda med det. Nu satsar de mer på sina karriärer än på sina familjer. "

Leif Eriksson resonerar här inte helt olikt som namne från 1200-talet; den isländske vikingen som upptäckte Vinland aka. nord-amerika.

Flygplanet som tidsmaskin. Sviktar patriarkatet på hemmaplan så finns det alltid något annat land där kvinnor och äktenskap betraktas som handelsvaror.
Och så vidare.
Och så vidare.

Halvvägs in i det här inlägget inser jag att jag gått i fällan som sydsvenskan gillrat. Artikelns syfte måste givetvis vara att ge oss dåligt samvete för att vi sparkar in så vidöppna dörrar istället för att angripa riktiga problem. Man blir matt. Och det kanske är det sydsvenskan vill? Vill du det!? Va?! Sydsvenskan!! Svara då?!

[inget svar...]

Tre månader kvar till jul.




Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar