torsdag 24 november 2011

Kreationism ftw #4

För att fira att förra inslaget av "Kreationism ftw" firade treenighet så kommer ytterligare ett bevis för faktagranskningens förkastlighet.


Idag ska vi lära oss om Lazzaro Spallanzani. Han heter faktiskt så, italienare eller nåt underligt.


Lazzaro (från wikipedia) levde under 1700-talet och höll på med diverse olika naturvetenskapliga inriktningar, som är så vanligt när det gäller folk från den tiden. Hans största bedrifter ligger inom biologin, han ska visst ha varit den som fick pasteur att bevisa att liv inte kan uppstå från immateriella ting. Biologi är inte min starka sida eller särskilt kul heller för den delen (That's right, I said it).


Nu ska vi inte bry oss särskilt mycket om vad wikipedia säger utan istället inrikta oss på sanningen, dvs creation wiki:




What did he do ?

  1. In 1760, he published an article critical about a new translation of the Iliad
  2. In 1761, his study that all living things contain a special atom called vital atom, was published.
  3. In 1766, his study that the mechanics of stones bounce when thrown across water was published.
  4. In 1768, his study of 'the result of regeneration' was published
  5. He and Jean Senebier said that God had created.




Vi ser här att gamle Lazzaro inte var särskilt produktiv under sin karriär. Han verkar dock ha spenderat 5 år (1761-1766) på att kasta stenar i en damm vilket är lite street-cred. Det viktigaste måste dock erkännas är bedriften som står under punk 5. Han och Jean Senebier ska visst ha sagt att Gud hade skapat! Frågorna staplar sig på varandra. Vem är Jean Senebier? Vad hade Gud skapat? Varför bryter sista raden mot strukturen i de övriga raderna? Vi beger oss till google-mobil för att finna svaren.


Jean Senebier ska visst ha varit en schweizisk präst som levde under slutet av 1700-talet. Det finns alltså inga bevis för att han inte kan ha träffat Lazzaro och sagt de berömda orden "Gud hade skapat". Den enda källa jag kan finna som nämner detta möte är Creation wiki-artikeln om Lazzaro, men det räcker som källa för mig. Sedan apropå vad Gud hade skapat så vet vi alla att det är ointressant, det viktiga är att meningen avslutas med en punkt.


Det var allt för den här gången. Vi ses igen, när rättvisor begåtts, människor förlorat sin tro eller syndare behöver späkas.


Lazzaro kollar på en groda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar